Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Julai 11, 2009

Award dari Nannie...

Hari nieh bertuah sebab dapat award dari Nannie.. aku suker jenjalan ke blog nannie nie cos byk info leh dapat pasal smocking..selain tu resepi2 dia pn besh..sdp2... thanx ye Nannie... ini awardnye..



Julai 09, 2009

Rindu...

Rindu rasenye dah lama tak wat n3... dah hampir sbln umah aku nieh...hih!..dh bersawang dah... ekeke..

Bukan ape.. aku takleh lame sangat dok dpn pc..mata jd berpinar dan mood pn takde..

Skang nieh aku cpt letih..ble buat keje umah..aku baring skjp..pah tu sambung blk.. buat skjp pah tu landing balik..

Smlm aku gi klinik desa Batang Kali untuk checkup cam biasa..dpt result minum air gula ari tuh...alamak..dh border dh..so kad aku dah kaler merah..check blood pressure pun tinggi..merah lagi...berat plak statik..tak naik tak turun sejak awal mengandung lagi..so merah jugak..doc mintak aku checkup every 2 weeks... but dlm masa 2 weeks b4 jupe doc blk aku sentiasa kene pantau blood pressure smada buat kat klinik swasta @ any pharmacy...tkt blood naik mendadak..

Mengandung kali nieh byk btul probnye... mgnkn umur dah meningkat kot..apepn aku hrp sumer prob nieh terkawal..

oklah tuk kali nieh.. aku dh start rase semcm je tgk pc nieh..jupe g lain n3...

Jun 16, 2009

Adikku bertunang!!

Ekceli majlis pertunangan adikku Alif diadakan pada 9 hb Jun yang lalu..aku xdpt nk post awal cos klu cuti skh ank2 aku conquer tenet..apalagih klu tak main online games tuh..so..hari nieh baru dpt post ckit..

Pada awalnye aku decide xnk ikut memandangkan kesihatan yang tak begitu baik..tp setlh sedara mara bertandang ramai2 kat umah sehari b4 majlis..aku rasa nk pegi plak..nekad..

Rumah tunangan adik aku tuh kat Kulim Kedah..jauh gak..dlm 4 jam lebih perjlann..klu dah konvoi..mesti benti2 punye.. kitaorang bertolak dr Batang Kali dkt kul 10 pagi..n smpai kat sane dlm kul 2 petang..majlis plak bermula kul 3 ptg.. so kitaorang lepak kt Masjid berdekatan n zuhur kt sana skali..


Sewaktu majlis berlangsung..ini wakil pihak pompuan..


Yang nieh wakil pihak lelaki..muda2 gitew..nmpk tuh my lovly hubby baju kemeja kuning..






Pak Baha aku..


Ini adik aku...rr sape berkenan leh contact aku..hehe..sblh tuh cousin aku Eno..sold out..he..




Nmpk bj merah tuh..akak aku Linda...ctrl ayu ler tuh..aku plak cam confused jer..hiks..



Mak Bonda posing hehe..pakai tdg kaler cream..akhirnye tcapai hajat nk ke Kulim..



Hantaran pihak pompuan kaler hijau..lelaki kaler maroon..




Ketawa beso nmpak akak aku nieh..muahaha...






Nape aku tersengih??..ntah!..aku pn tak ingat...ehehe..


Mak Bonda n ibu Liza..



Amboi2x amik gambo nmpk...jauh ckit!.. jauh ckit!...lum ada lesen lagih taw...he..


Dia buat lagih!!!...nk kene Adik nieh..(panggilan manja adik aku Alif)..


Liza n bakal ank2 sedaranyer..(saper lagih ank aku n Linda ler)..


Laa..tak mkn saman tul..ehehe..


Linda berdiri..bonda, Liza, aku (selekehkan..mls nk bersolek..xde mood n Cik Fiza)..


Nape ler aku tak kelepet tdg aku tuh..sebab..aku mls..he..




Mak Sidah pun ada..tetiba jer ada Faiz...nape yek..Cik Fiza xkasik gambo ber3..he..


Mesra nmpk...bakal menantu n mertua..InsyaAllah...


Cincin pertunangan..




Cik Fiza frust tul tgk gambo nieh..mata dia terkejep...ekeke..


Mak Yah anak beranak pn ada..





Nieh plak cincin merisik...buat skali dengan majlis tunang..cincin Mak Yah jer y nmpk..he..



Pasal bergambo..akak aku ni mmg suker..



Ankku Liya..heheh..cayang anak mama..



Aku lagih..


Dan..aku..hehe..


Mari menjamu selera...sedap tul mkn mase tuh...perut lapo giler..kene plak kari daging..berselera aku mkn...hilang loya2...ekeke..


Misi berjaya..heheh..maser utk balik..alhamdulilah..






Mengikut perancangan..majlis kawin wat bulan Disember nati..smoge diizinkan Allah..Amiin...

Jun 11, 2009

Good Newsss!!!..

Pagi tadi aku ada temujanji ngan doktor pakar Hospital Selayang..actually appointment tu kul 9am tp aku smpi lambat dalam kul 915am..aku g ngan Lisa n Iddin..siap bli nasi lemak dan air 4 tin...2 btl mineral water lagi..

Smpi di kaunter pertanyaan, stuff kat ctu suh aku register dlu..dia bg no giliran 1180...masa tu baru no 1011..heheh..menunggulah aku kat ctu dlm 40 minit kot...

Tiba giliran aku...aku pun tunjuklh kad appointment aku tuh..laaa...dia kater aku tak payah register...pegi terus jer kat klinik pakar..kat ctu br amik no..haha..sabojelah aku..takpe2.... sabo itukan separuh drpd iman..!!..

Smpi kat Kaunter Hijau tuh aku diberi no n disuruh ke toilet utk amik urine..then hantar ke makmal...pah tuh..tunggu nama dipanggil plak... aku suhlah Lisa n Iddin mkn nasi lemak yang aku bli tadi sementara tu..

Ehehe...dlm kul 11 lebih baruler nama aku dipanggil...timbang rupenyer..65kg..malu..berat wei..tp ok kot dengan ketinggian aku 164cm nieh...pah tuh tunggu lagih...

Aku tgk Lisa n Iddin dh berlari ke sana ke mari..lantaklh asalkn dorang tak bergaduh.. aku mula tak senang duduk..kejap bersila atas kerusi tuh..sekejap berlunjur..skjp bangun..skjp duduk..aduh lama betul... patutlh kene komplen sampai masuk 360..hehe...

Hampir kul 2 petang baru aku dpt jupe doktor pakar tu..alhamdulillah sumer ok dan bb pn sihat...kandunganku dah masuk 8 weeks..paling best aku nampak degupan jantungnya..syukur sangat...terubat penat menunggu tadi..bayangkan dari kul 915am sampai kul 2 ptg..tak masak aku kt ctu..heheh..takpelah free ajer... so lepas nieh aku hanya rujuk kat klinik desa Batang Kali..selain free..dkt ngan umah...

Harapnya lepas nieh takde apa2 prob lagih..syukur atas NikmatMu ini Ya Allah!!..

Jun 01, 2009

Terima Kasih!!!..

Terima kasih dan seribu penghargaan yang mampu kuucapkan utk teman2 maya kerana memberi sokongan sepanjang kehamilanku ini. Walaupn kita tak pernah bersua namun aku amat2 terharu dan bersyukur mampunyai sahabat spt kalian...

Ketika dan di saat ini aku hanya mampu berdoa dan semoga bb sihat dan selamat. Spt nasihat doc agar aku berehat dan tidak melakukan kerje2 berat. Mujur ada ank2 dirmh membantu sepjg cuti persekolahan ini..alhamdulillah..

Terima kasih Kak Chik, Ummi Hanie, Naiz dan Cikgu Eyna ats sokongan kalian..

Mei 30, 2009

Bleeding!!!..

Aku bleeding ptg khamis baru nieh.. hancur luluh hati aku... rasanyer aku takde rezeki nk dpat bb lg.. bergegas abang blk ble aku cal n terpaksa tinggalkn meetingnyer..
malm tuh kami ank beranak ke HUKM.. trus ke emergency counter.. doc scan melalui ats dan bawah (vagina).. ada sdkit lagih darah katanye.. namun bb dalm keadaan ok dan dikedudukan y btl... alhamdulillah..syukur kpd Allah..

Petang smlam..aku dikejutkan sekali lagih...aku bleeding ..ya Allah!!..ketakutan menguasai diriku..apakah aku tak berpeluang utk memilikki zuriat lagi..bergegas pulak ke Hospital Selayang.. menunggu giliran begitu lamer membuatkan aku berfikir y bukan2...di tambah dengan pengalaman lalu..aku hanya mampu pasrah..

Aku skali lagih bernasib baik.. bb masih ok lagi..namun begitu aku kene labih berjaga2 dan berhati2...keje2 berat perlu dielakkan...rest lebih dan hindarkn dr stress..

Appoinment akan datang pada 11hb Jun..kali ini aku perlu bjumpe doc pakar utk mengetahui samada bb berkembang atau tidak ..jika tidak....*******..aku tak nk pk..

Spttnye aku blk Kg Raja hari nieh..Yan sepupu aku kahwin Isnin nati.. Cumer Lisa n Ayahnye yang blk..huhu..sdpnyer gulai kawah...aku kirim abg bwk balik..teringin betul rasenye nk mkn gulai kawah tuh...

Aku sentiasa berdoa semoga kandungan ini sihat dan tiada ape2 masalah.. hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui segala apa yang akan berlaku kelak..

Mei 27, 2009

Positif!!!...

Hari nieh aku nak berkongsi kegembiraan..kegembiraan yang amat sangat... aku disahkan peknen...woohuu...6 mgu lebih..suker sangat...setlh buat 2x urine test baru aku yakin.. maklumlah ank yang paling kecik dh berumur 5 thn.. tahun lps plak mengandung luar rahim(ectopic)..terpaksa dibuang...sgt sedey masa tuh..hanya tuhan yang tahu..

Tapi... aku takbleh hepi sgt cuz aku kene g follow kat HUKM untuk buat scan tkt ectopic berulang kembali..doa2knlh agar sumernyer ok..amiiin...
Simptom2 ectopic seperti sakit2 kat tulang belikat,sakit di ari2,bleeding dan rasa loya takde..mgkn takde ape2 kot..

Slps ank yang bongsu aku payah nk pregnen smuler... mgkn amik ubat perancang lamer sgt kot..dlm 3 thn... sblm dpt kandungan ectopic(oktober 2008)..

Aku amik keputusan cube produk kehamilan Biodex (PKB) pertengahan April baru2 nieh..alhamdulillah terus lekat...syukur sangat ke hadrat Ilahi atas rezeki ini.. Allah memberi aku petunjuk untuk mencuber produk Biodex tuh setelah melihat beberapa testimoni mereka yang berjaya hamil..alhamdulillah..syukur sangat..

Aku berharap sangat kandunganku ini sempurna, sihat dan di berkati oleh Allah..semoga Allah permudahkan segala urusan sepanjang kehamilanku ini..almaklumlah aku juga seorang isteri dan 4 org ank yang masih bersklh...urusan rumahtangga kadangkala menguji kesabaran dan minda... berikanlh aku kekuatan fizikal dan mental.. Amiiin....Wassalam..

Mei 25, 2009

Dapat Award dari Ummi Hanie..

Salam..lamer dah aku tak wat n3..bukan aper..bz memanjang..cumer n3 sumber dari email jer yang aku post..ehehe.. Apepn hari nieh lepas berkunjung ke umah salah seorang follower aku... adik Ummi Hanie.. rupe2nyer beliau bermurah hati menganugerahkn aku beberapa awards..terima kasih bbyk ye ummie.. ekceli b4 nieh ummi ada bg 2 award yang juga tak smpt utk kuangkut..ekeke..

Oklh kat bawah nie sumer awards yng ummie bag tew..








Terima kasih ye ummie.. so sebagai berkongsi kegembiraan aku dpt award nieh.. aku nak alu-alukan pada mereka yang berkunjung keumahku amiklh mana2 award yang anda mahu..sumer skali pn xpe.. kay...c u...

 
Real Time Web Analytics