Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

April 28, 2008

Sulaman

Assalmualaikum..
Hari ni Sha tergerak hati nak buker blog pasal sulam menyulam. Dah lama minat dengan aktiviti ni tapi xtau nak belajar kat siapa. Oleh kerana sha suker surfing internet,satu hari tu dapat masuk ke blog2 yang citer tentang sulaman... sulam reben,sulam benang, crochet, cross stich..hmm semue menarik!... Dr ctulah minat tu dtg balik n sha dah praktik ckit2..

Sha baru siapkan tudung bawal bersulamkan manik. Gembiranya ble tgk hasil tgn sendiri. Klu nak beli kat luar, mahal ler pulaknye... oleh kerna 17hb Mei nati adik ipar nak kawin,maka nak menjimatkan cost maka Sha buat sendiri..

Sha xdpt nk tunjukkan kat cni sbb sha kene tgu suami blk dari out station cos dia yang amk gmbr.. nati lihatlh hasil sentuhan pertama Sha.

Baru2 ni gak Sha ada belajar mengait. Separuh jln jer cos benang dh abis,pah tu malas nak g beli. Natilah kalau ada mood nak bercrochet g lah cr benang..

Sekarang ni orang bz nak pakai kain batik sutera. Mahal betul. Sha terpaksa bli sepasang memandangkan smue sedara2 kat Trengganu pakai masa majlis kawin tu nanti. Konon2nya xnak ketinggalan. Mahal tul Rm200.. memang! Bli ngan biras.. biras jual xnk bg diskaun pun...sampai hati..

Oklah, hari ni cume dapt berkongsi sedikit masa jer, cos kepala rasa sakit nk berehat..(tidoler tu). Smlam buat smue keje ghumah byk...

Jumpe lagi.. nati citer pasal sulam menyulam lagi!..

Blog frens

 
Real Time Web Analytics