Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

September 23, 2014

Ke Kelana Jaya

Pada 13/9/14 baru-baru ni.. kami melawat Suzie dan Ayah Su yang bakal mengerjakan haji... sekarang mereka sudah pun berada di tanah suci Mekah... semoga Allah permudahkan urusan mereka dan mendapat haji yang mabrur insyaaAllah...dalam pada menunggu... kami diberi peluang bertemu penyanyi nasyid Alhafiz Hafiz dan isterinya Ina Naim...sejuk mata memandang melihat Ina sudah mengenakan niqab alhamdulillah...
Turut berada di sana K Uyah sekeluarga dan Ucu anak beranak...

Julai 01, 2014

Gulai lemak ikan talang masin

Puding Karamel

Sambal Kicap Istimewa

Kek Keju Jepun

Resepi Ayam Percik Kelantan

Februari 06, 2014

BALIK KAMPUNG RAJA

Assalamualaikum. ..hari khamis yang lepas kami sekeluarga balik bercuti di Kg Raja Besut Terengganu. ..dah lama kami tak balik..last balik masa raya tahun lepas...

Alhamdulillah dapat jumpa mak abah..pokbaq dan lisa suami isteri serta abg li sekeluarga...

Sempat kami menghadiri 2 undangan majlis kawin. ..sedap woo makan gulai kawah...ngan sira labu yang manis tu...teringat2 sampai sekarang huhu...

Lisa dan pokbaq belanja kami makan ikan bakar tawar...mmg tiptop...habis licin ..hee...

Kami jugak sempat bersantai di pantai Bukit Keluang. ..nyaman je udara kat sana dgn panorama yang indah...suka tgk matahari terbenam...
Bdk2 amik peluang mandi manda...aku dok tepi jelh sbb mmg tk suka mandi laut..tukang jaga barang2 jelh...hihi...

Seperti yg digembar gembur mengatakn cuaca kat sana sejuk.. benar...kami merasainya....nk mandi pon berat je rasa....terutama waktu pagi...dingin terasa sehingga hampir 12 tengahari...best best hihi...

Kami pulang ke Batang Kali hari isnin...so selasa dpt rehat sehari di rumah...rabu dh buka sekolah...alhamdulillah. ..seronok balik kg kali ni.... :-)

Januari 28, 2014

RUBY SPEECH THERAPY

Ruby Speech Theraphy

Boleh diaplikasi kat izzul ni... artikel ni dari web rubyatika tak silap...bagus ni.. izzul belum lancar lagi bertutur...masih pelat dan cuma boleh apply paling tinggi 3 perkataan dalam satu ayat...

So nk test kat dia nati...tengok samada ada progress lps tu... insyaaAllah ada....aamiiin. .

Januari 24, 2014

♡KARIPAP RANGUP♡

Assalamualaikum. ...kali ni nak share resepi karipap yang rangup sampai 6 ~ 7 jam ... serius...dah lama tak buat huhu....resepi from fb...thanx ye ♡♥

Januari 22, 2014

♡APAM MEKAR LAGI♡

Assalamualaikum. .resepi apam mekar mcm apam gift....testimoni yg dh berjaya...besst... ♡♥

♡CREAM CHEESE CRACKER♡

Assalamualaikum. ..salah satu lagi resepi cream cheese cracker...mudah dan cepat...bahan pun senang nak cari...tq pada yg share resepi ♡♥

♡APAM GIFT♡

Assalamualaikum..entry ke 2 harini..pagi2 dh share hihih..resepi apam gift...tak pernah buat apam sebab anak2 masa dorang kecik tak suka makan apam..sekarang dah besar suka pulak...so resepi ni dalam list must try... ♡♥
Tq pada yang share resepi..alhamdulillah

♡PEACH COBBLER♡

Assalamualaikum...ni resepi puding amik kat group fb...mcm kek tp dia lembap mcm puding kata member fb yg dh buat...mcm sedap je...huhu...nt nk cuba...tp ganti dgn buah lain...peach ni aku kureng sikit... ♡♥

Januari 21, 2014

♡NASI GORENG THAI♡

Assalamualaikum. ..nak buat nasi goreng thai..refer resepi dari blog mama manja...asyik masak nasi grg kg je...so tukar seleralah pulak...resepi mama manja kat bawah ni... ♥♡

Gambar bwh sekali tu nasi goreng yang aku baru buat td...tkde sayur...stok dalam fridge abis hihi...

Blog frens

 
Real Time Web Analytics