Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Mac 29, 2009

Baju Pengawas Kakak..

Salam..dh lamer tak posting baru ari nieh dpat.. pc kene format blik..isi dlm berterabur..tp dlm borink2 tak dpt berblogging ada beberapa projek y aku dpat buat.. antaranyer buat baju pengawas kakak sebnyk 2 psg...

Aku tak amik gambar bj yang dh siap tuh cos tak smpt..siap jer kakak trus bwk balik hostel.. nati klu ada gambarnye aku upload.. tp, gambo kain yang lum siap aku upload kat cni..heheh..


Peralatan yang digunakan semasa menggunting kain..aku tak guna pembaris pun ..hehe.. ckp ada tali tape tuh..dh bleh wat pembaris..uhu..


Nieh plan caner aku ptg kain ..simple jerkan..


Hah!... nieh ukuran tuk baju kakak..aku ukur bj lamer yang leh pakai lagih n tmbah pe2 y ptt..


Yang ni plak bahagian tangan..


nih bahagian kekeknye..


Yang nih plak bahagian cekak di pergelangan tangan.. kakak kan sklh agama..so kat pergelangan tgn kene wat citew..ini 1st time aku wat cekak nieh..adventure taw..tapi hasilnyer..peh!cantik...he..perasan gitew..


Ok..yang nieh pesak..kene ptg 4 keping..nati tak jadik plak baju kurungnyer..


Ini bahagian poket... senang nak letak pe2..


Ini plak bahagian leher..


Kain..

Cara2 nak mencantumkan aku tak dpt nak terangkan kat cni coz gambo tak amik masa tuh.. tp takpe.. aku ada 2 lagih projek wat baju kurung..satu kurung pesak biasa dan satu lagi pesak gantung( yang nieh aku tak pernah wat..so aku nk try..)..
so.. nanti2kan projek aku tu...selalu2lh dtg ke blog aku nieh..hehe..jupe g..

0 penyulam:

 
Real Time Web Analytics