Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

April 17, 2011

Sulaman benang di tudung



Bunga matahari dan fern leaf




Salam..
Ah...lama betul tak posting!...Sejak ada bb nieh masa pn terhad..dengan keje umah lagi tak sempat aku nak ngadap blog nieh..!!nak buat tutorial pn tk terbuat lagi..tp dalam diam tak diam aku sempat gak buat sulaman kat tudung ...

Tudung tu aku beli 10 hinggit jer...plain lagi...nak bli yang bersulam2 tu mahal ler pulak..so...as long as aku dh taw buat sulam sendiri...aku sulamkan tudung tu ikut kreativiti sendiri...maaflah pics tk cantik...tk dpt nak edit...

Untuk bunga aku buat sulam bunga matahari dengan teknik bullion..batang jahit jelujur dan daun(fern leaf)  menggunakan teknik fly stich atau jahit lalat...tak sempat nk buat tutorial hari nieh...InsyaAllah akan aku usahakan kelak...

Ekceli projek nieh lum siap lagi...tgklah kat bunga matahari tuh...inti kat tengah tu lum sulam lagi...aku ingat nak tambahkan inti dengan teknik french stitch...

Insya'Allah next posting aku nak buat tutorial bagaimana nak buat fern leaf dan sun flower tu...
Thanxx...Wassalam!!...

3 penyulam:

eelobor berkata...

hehehe, biasalah bz ngan bb kan, tp masih sempat menyulam lg tuh

kak ina kl berkata...

puas hatikan dapat buat sendiri..dulu masa jahit baju melayu anak-anak paling tak suka nak buat poket baju...leceh kan..

Aku dan Sulaman berkata...

eelobor..tulah...bz2pn...ble dh gian nak menyulam..sanggup korbankan masa rest..huhu

kak ina kl ...yup!!..memang puashati klu dpt buat sendiri..lgpn jimat!! :)...

Blog frens

 
Real Time Web Analytics