Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Oktober 31, 2011

Sulam Reben Kusyen

Assalamualaikum...hari ni nak berkongsi hasil kerja sulam reben pulak..sarung tu dah lama..saja je nk makeover dia..:)..rasanye banyak benda kene improve dalam sulam reben ni..maklumlah..belajo sendiri..tapi kalau dilihat..teknik2 sulam reben nieh sama jer ngan sulam benang..balik2 teknik y sama...cuma kita je y kene kreatifkan idea..
Bunga ros tu dihasilkan dengan teknik 'folded rose'...


Macam sengetlahkan kedudukan bunga tu..:)




Tang daun tu gatei jer nak sulam benang..huhu..teknik fly stitch..

Yehaaa...siap!!...(hubby tanye boleh ker baring atas kusyen tu??..tak penyek ker bunga dia??..hehe..Aku
jawab 'baringler..aku tk kisah pn klu penyek ker..sebab y penting aku dah berjaya siapkan..!!:)

7 penyulam:

Cik Sue berkata...

hukhukhukhuk..sangat comeyyy...apsal la akak duk jauh ngn saya..idok saya da anto bantal saya ni sekali kat aka huuuuu....tak leh jadi ni kene blajo jugak ni..tesen tgk bantal akak yg comel tu huuuu

lien7331 berkata...

Cantiknya...sy ni baru aje belajar jahit reben dr buku dan internet. Bunga besar cantik cam tu tak tau nak buat...Geramnya...Postla lg. Terimakasih utk post ni.

Aku dan Sulaman berkata...

sue...hehe...saje suke2 buat sulam reben nieh..klu sue surf youtube melambak pasal sulam reben..ble2 je boleh blajo..ha pastu buatler kat bantal busuk y ado..hehe..

Aku dan Sulaman berkata...

lien:akak pn blajo dr buku n internet..tk perlu bayo2 pn :)...taktawlah caranye betul @ tak buat bunga tu...sifu2 hebat mungkin lain caranya...tp nati klu akak free akak buat tutorial cara akak buat ye...:)

aNiE aka nORiS berkata...

bagusla akak ni.. kreatif.. ilmu yang anie ada pun kodek2 sendiri.. ilmu riben ni belum sentuh lagi.. baru cebur diri dalam kraf felt ngan manik je.. apapun tahniah akak berjaya menyiap sulam riben yang cantik tu.. :)

Aku dan Sulaman berkata...

anie: tkasih..:)..ilmu y ada nipn seciput ajer....akk tgk hasil kerja anie dalam sulaman manik pn cantik2 n kreatif sungguh..suke sangat..felt plak akk lum menceburkan diri lagi..suke gak tgk...klu dh terinvolve nt alamatnye habisler youtube n web2 felt akak explore..huhu..

Tanpa Nama berkata...

Cantiknya..seronoknya kalau dpt berlajar..

 
Real Time Web Analytics