Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Mei 28, 2011

Sulaman Benang Bunga Rose di tudung

Salam...ari ni nak post sulam benang bunga rose di tudung..dah lama amik picz nieh tp baru dapat posting..Ermm...tak dapat nak share tutorial sulam bunga rose, but insya'Allah klu ada masa nati aku share dengan kengkawan...:)



Setiap kali buat bunga rose mesti tak sama hasilnye..:) ..
teknik yang digunakan untuk menghasilkan bunga rose
 adalah bullion knots ... daun fern pula menggunakan teknik 
fly stitch... 





Aku lebih suke menyulam ditudung yang kosong...klu tudung
yang bercorak2 nampak serabut...ble dh serabut mood menyulam 'lari'..heheh...




Sekian untuk kali nieh..;) ...

4 penyulam:

Cik Sue berkata...

cantik laaa sangat2..sue ada bl tudung yang ada sulam macm ni...suke sangt pakai..sebab nampak sederhana tak lip lap sane sini..tapi mahaiii la tudung2 yg ada sulam mcm ni hahahaha..lepas ni blh sulam sdiri la gayanyer nih...

Aku dan Sulaman berkata...

buat sendiri jer sue...jimat!!..hehe...mmg pn mahaii tudung sulam tgn kat luor tuh..sue bley kombinasikan sulam benang dgn manik pearl...nice!!..hehe..

fiszah_pjo berkata...

akak, cntik sgt..sy suka betul blog akak..tutorial dan teknik2 yg menarik..sy bel;ajar sulam benang dari blog akak la..thanks ye kak..halalkn ilmu tu ye :)

Aku dan Sulaman berkata...

fiszah: thanx ye...same2 kita blaja...sama2 kite kongsi ilmu Allah ne..:)

Blog frens

 
Real Time Web Analytics