Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Mei 10, 2008

Tudung Sulam Benang 4 Kakak

Arie ni gak aku muler wat tdg sulam benang untuk kakak. Tdg nie nk pakai masa Ise (adik Ipar) kawin kat Ipoh 16hb nati.. dah siap dalam 20%..tp aku xde digital camera nk amik gmbr..kene tgu hubby balik dulu..
Tdg ni aku wat design sendri... kaler terang2,maklumlah utk bebudak kan cantik warna2 terang...harap2nye ble siap nati..nmpk cantik..
Aku pilih tudung berwarna putih.. rantingnya aku gunakan benang cross stich kaler coklat tue,untuk daun kunig kehijauan dan untuk bunga kaler pink, purple dan kuning..
Baju kurung kakak kaler coklat tue backgroundnyer...
Untuk menghasilkan corak bunga tu aku gunakan teknik 'french knots'...hasilnya?...lawa jugak...
Aku dah lama x pegang sewing machine.. mlas ler pulaknyer...time bulan posa br aku bz menjait bj kurung utk family..sampi lewat mlm br tido.. kekadang sambung lepas sahur.. aku x amik tempahan memandangkan aku pn x punyer byk masa.. kekadang emak n linda (kakak aku) ada gak tempah selai 2...
Aku x pandai buat bj kebaya..klu nk pakai bj kebaya aku kene tempah kt cina dpan...
tau2 ajelah herge dia bape...hmmm..
K ah, aku dh mengantuk sgt2 nie.. iman n Lisa tengah mkn mi kari.. lapo cuz lama sgt dalam bas td... nmpak cam seronok jer dpt g Putrajaya...
So... jupe lagi next time...bbai..

0 penyulam:

 
Real Time Web Analytics