Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Oktober 31, 2011

Sulam Reben Kusyen

Assalamualaikum...hari ni nak berkongsi hasil kerja sulam reben pulak..sarung tu dah lama..saja je nk makeover dia..:)..rasanye banyak benda kene improve dalam sulam reben ni..maklumlah..belajo sendiri..tapi kalau dilihat..teknik2 sulam reben nieh sama jer ngan sulam benang..balik2 teknik y sama...cuma kita je y kene kreatifkan idea..
Bunga ros tu dihasilkan dengan teknik 'folded rose'...


Macam sengetlahkan kedudukan bunga tu..:)




Tang daun tu gatei jer nak sulam benang..huhu..teknik fly stitch..

Yehaaa...siap!!...(hubby tanye boleh ker baring atas kusyen tu??..tak penyek ker bunga dia??..hehe..Aku
jawab 'baringler..aku tk kisah pn klu penyek ker..sebab y penting aku dah berjaya siapkan..!!:)

Oktober 27, 2011

Sulam Manik Labuci Kebaya

Assalamualaikum...lama sungguh tak berblogging..:)..kali ni nak share hasil kerja sulaman manik dan labuci..

Bunga terhasil dari teknik sisik ikan










Itu sahaja untuk kali ini..:)

Blog frens

 
Real Time Web Analytics