Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Mei 28, 2011

Sulaman Benang Bunga Rose di tudung

Salam...ari ni nak post sulam benang bunga rose di tudung..dah lama amik picz nieh tp baru dapat posting..Ermm...tak dapat nak share tutorial sulam bunga rose, but insya'Allah klu ada masa nati aku share dengan kengkawan...:)



Setiap kali buat bunga rose mesti tak sama hasilnye..:) ..
teknik yang digunakan untuk menghasilkan bunga rose
 adalah bullion knots ... daun fern pula menggunakan teknik 
fly stitch... 





Aku lebih suke menyulam ditudung yang kosong...klu tudung
yang bercorak2 nampak serabut...ble dh serabut mood menyulam 'lari'..heheh...




Sekian untuk kali nieh..;) ...

Mei 19, 2011

Sulaman Benang Daun Fern (Tutorial)

Assalamualaikum ...kali ni aku nak tunjuk bagaimana membentuk "fern leaf"...Teknik yang digunakan adalah teknik fly stitch...Mudah diaplikasikan dan hasilnye memang menarik...














Mei 12, 2011

Sulaman Benang Bunga Rose

Salam...Ermmm...kali nieh aku nak post sulaman benang bunga rose...tp...takde tutorial cos masa menyulam tu maleehnye aku nak snap gambo!..yang aku tau nak cepat siap jer..tak sabo nak tgk hasilnye..huhu..
Tudung kaler biru muda..so bunga kaler biru tua...



















Mei 05, 2011

Jawablah Sendiri!

Mengapa apabila diminta mengajak kebaikan
kita malu dan segan?
Takut dikata macam bagus?
Tetapi apabila diasak dengan keburukan
kita menambah tanpa dipinta
Supaya nampak sangat setia kawan..

Kenapa ketika diseru kepada kebaikan
Cepat-cepat kita terfikir ini betul atau tidak?
Tetapi waktu kita disogok dengan keburukan
Tanpa berfikir kita menyahut...

Adakah apabila kita diajak ke tempat yang baik
Banyak sungguh urusan kita yang belum selesai?
Namun apabila diajak ke tempat buruk
Cepat-cepat urusan lain ditangguhkan...

Apakah juga satu ketika kita ditimpa ujian
Cepat-cepat kita melatah?
Tapi apabila kita memperoleh kurnia
Lambat sekali kita mengucap syukur...

Begitulah soalan mudah untuk dijawab
Tidak perlu dijawab di atas kertas
Tidak perlu diumumkan kepada khalayak
Cukup sekadar
Jawablah sendiri...

Ummu Hannan
Bandar Seri Putra
~   Solusi   ~

Mei 04, 2011

Doa mohon mati dalam Islam,Iman dan Husnul Khotimah

Assalamualaikum...
Ini doa mohon mati dalam Islam,Iman dan Husnul Khotimah...
Marilah sama-sama jadikan amalan seharian...
Semoga Allah mengabulkan permintaan kita...Amiin..
“Maksudnya:

Ya Allah, akhirilah hidup kami dengan islam,
Akhirilah hidup kami dengan membawa iman,
Akhirilah hidup kami dengan Husnul khotimah

“Maksudnya:

Ya Allah, akhirilah hidup kami dengan husnul-khatimah (akhir yang baik),
dan jangan Kau akhiri hidup kami dengan suu-ul-khatimah (akhir yang buruk)

 
Real Time Web Analytics