Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Jun 16, 2009

Adikku bertunang!!

Ekceli majlis pertunangan adikku Alif diadakan pada 9 hb Jun yang lalu..aku xdpt nk post awal cos klu cuti skh ank2 aku conquer tenet..apalagih klu tak main online games tuh..so..hari nieh baru dpt post ckit..

Pada awalnye aku decide xnk ikut memandangkan kesihatan yang tak begitu baik..tp setlh sedara mara bertandang ramai2 kat umah sehari b4 majlis..aku rasa nk pegi plak..nekad..

Rumah tunangan adik aku tuh kat Kulim Kedah..jauh gak..dlm 4 jam lebih perjlann..klu dah konvoi..mesti benti2 punye.. kitaorang bertolak dr Batang Kali dkt kul 10 pagi..n smpai kat sane dlm kul 2 petang..majlis plak bermula kul 3 ptg.. so kitaorang lepak kt Masjid berdekatan n zuhur kt sana skali..


Sewaktu majlis berlangsung..ini wakil pihak pompuan..


Yang nieh wakil pihak lelaki..muda2 gitew..nmpk tuh my lovly hubby baju kemeja kuning..






Pak Baha aku..


Ini adik aku...rr sape berkenan leh contact aku..hehe..sblh tuh cousin aku Eno..sold out..he..




Nmpk bj merah tuh..akak aku Linda...ctrl ayu ler tuh..aku plak cam confused jer..hiks..



Mak Bonda posing hehe..pakai tdg kaler cream..akhirnye tcapai hajat nk ke Kulim..



Hantaran pihak pompuan kaler hijau..lelaki kaler maroon..




Ketawa beso nmpak akak aku nieh..muahaha...






Nape aku tersengih??..ntah!..aku pn tak ingat...ehehe..


Mak Bonda n ibu Liza..



Amboi2x amik gambo nmpk...jauh ckit!.. jauh ckit!...lum ada lesen lagih taw...he..


Dia buat lagih!!!...nk kene Adik nieh..(panggilan manja adik aku Alif)..


Liza n bakal ank2 sedaranyer..(saper lagih ank aku n Linda ler)..


Laa..tak mkn saman tul..ehehe..


Linda berdiri..bonda, Liza, aku (selekehkan..mls nk bersolek..xde mood n Cik Fiza)..


Nape ler aku tak kelepet tdg aku tuh..sebab..aku mls..he..




Mak Sidah pun ada..tetiba jer ada Faiz...nape yek..Cik Fiza xkasik gambo ber3..he..


Mesra nmpk...bakal menantu n mertua..InsyaAllah...


Cincin pertunangan..




Cik Fiza frust tul tgk gambo nieh..mata dia terkejep...ekeke..


Mak Yah anak beranak pn ada..





Nieh plak cincin merisik...buat skali dengan majlis tunang..cincin Mak Yah jer y nmpk..he..



Pasal bergambo..akak aku ni mmg suker..



Ankku Liya..heheh..cayang anak mama..



Aku lagih..


Dan..aku..hehe..


Mari menjamu selera...sedap tul mkn mase tuh...perut lapo giler..kene plak kari daging..berselera aku mkn...hilang loya2...ekeke..


Misi berjaya..heheh..maser utk balik..alhamdulilah..






Mengikut perancangan..majlis kawin wat bulan Disember nati..smoge diizinkan Allah..Amiin...

Jun 11, 2009

Good Newsss!!!..

Pagi tadi aku ada temujanji ngan doktor pakar Hospital Selayang..actually appointment tu kul 9am tp aku smpi lambat dalam kul 915am..aku g ngan Lisa n Iddin..siap bli nasi lemak dan air 4 tin...2 btl mineral water lagi..

Smpi di kaunter pertanyaan, stuff kat ctu suh aku register dlu..dia bg no giliran 1180...masa tu baru no 1011..heheh..menunggulah aku kat ctu dlm 40 minit kot...

Tiba giliran aku...aku pun tunjuklh kad appointment aku tuh..laaa...dia kater aku tak payah register...pegi terus jer kat klinik pakar..kat ctu br amik no..haha..sabojelah aku..takpe2.... sabo itukan separuh drpd iman..!!..

Smpi kat Kaunter Hijau tuh aku diberi no n disuruh ke toilet utk amik urine..then hantar ke makmal...pah tuh..tunggu nama dipanggil plak... aku suhlah Lisa n Iddin mkn nasi lemak yang aku bli tadi sementara tu..

Ehehe...dlm kul 11 lebih baruler nama aku dipanggil...timbang rupenyer..65kg..malu..berat wei..tp ok kot dengan ketinggian aku 164cm nieh...pah tuh tunggu lagih...

Aku tgk Lisa n Iddin dh berlari ke sana ke mari..lantaklh asalkn dorang tak bergaduh.. aku mula tak senang duduk..kejap bersila atas kerusi tuh..sekejap berlunjur..skjp bangun..skjp duduk..aduh lama betul... patutlh kene komplen sampai masuk 360..hehe...

Hampir kul 2 petang baru aku dpt jupe doktor pakar tu..alhamdulillah sumer ok dan bb pn sihat...kandunganku dah masuk 8 weeks..paling best aku nampak degupan jantungnya..syukur sangat...terubat penat menunggu tadi..bayangkan dari kul 915am sampai kul 2 ptg..tak masak aku kt ctu..heheh..takpelah free ajer... so lepas nieh aku hanya rujuk kat klinik desa Batang Kali..selain free..dkt ngan umah...

Harapnya lepas nieh takde apa2 prob lagih..syukur atas NikmatMu ini Ya Allah!!..

Jun 01, 2009

Terima Kasih!!!..

Terima kasih dan seribu penghargaan yang mampu kuucapkan utk teman2 maya kerana memberi sokongan sepanjang kehamilanku ini. Walaupn kita tak pernah bersua namun aku amat2 terharu dan bersyukur mampunyai sahabat spt kalian...

Ketika dan di saat ini aku hanya mampu berdoa dan semoga bb sihat dan selamat. Spt nasihat doc agar aku berehat dan tidak melakukan kerje2 berat. Mujur ada ank2 dirmh membantu sepjg cuti persekolahan ini..alhamdulillah..

Terima kasih Kak Chik, Ummi Hanie, Naiz dan Cikgu Eyna ats sokongan kalian..

Blog frens

 
Real Time Web Analytics