Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Februari 16, 2009

Back to routine..



Hari nih berjln spt biasa.. abang dah balik Tganu dan kakak dh pulang ke hostel.. Tinggal aku, Eiman, Lisa n sikecik Iddin..walaupn byk keje yg perlu aku abiskn tp sempat gak aku posting ari nih.. gian plak klu tak berblogging..heheh..

Actually skang aku tgh menyiapkn selai tdg bawal dengan sulaman tangan ataupun sulaman benang.. kaler pink pastel, manakala bunga kelar marron dan putih.. lum siap lagi..aku ingat nk pakai masa majlis pertunangan adik aku pd bulan Mac nati.. majlis tu diadakn pd 15hb..insyaAllah..tp baju kurung aku tak tempah lagi..huhu.. ingat nk htr dlm minggu nih kat tailor..

Aku bleh jait baju kurung sbnrnyer.. tp ble kemalasan dh menguasai diri..hehe..aku tempah jer.. baju lisa n kakak skali..aku rs smpt siap kot..

Pasal tdg yg aku wat tuh..nati aku upload gmbo kat cni..klu aku rajinlh..skang nih tgh malas.. he..

K r, benti dulu.. nak landing jap..bye..

Februari 14, 2009

Le Tour De Langkawi Dr Batang Kali-Shah Alam..




Salam.. ari nih LTDL berjln lancar di Batang Kali.. excited aku ngan abang ank branak gih.. umah aku dkt jer ngan tmpt function tuh.. actually, diaorg start kul
8am..tp aku smpi kul 9am.. maklumler nak menyiapkan ank lagih.. Eiman ank aku yg
ke2 sibuklah nak g ngan kawan dia si Danial naik beskal.. abg aku mrh sbb lmbt..hehe.. aku rs ayah dia yang beria2 sbnrnyer..







Masa memuler aku smpi..


















Garisan permulaan..



















Srnk gak menyaksikan perlumbaan berprestij nih.. apepn.. aku tak taopn saper pemenangnyer..huhu..bye..

Februari 13, 2009

Cantikkan blog Aku dan Sulaman..

Salam.. ptg nih aku sibuk cr aper2 yang sesuai utk aku tepekkan kat blog aku nih.. actually dlm minggu nih..keje nih ler yg paling byk aku wat.. br blajor ler katakn sampi kekdg tuh bersepah2 umah leka berblogging nih.. srnk dpt blajor benda br.. lgpn borink gak asik mengadap keje umah jer..

Smlam abg blk dr Tganu dengan kereta. Minggu lps naik flight..n minggu dpn naik flight lg. Skang nih abg xde g service kete Naza Citra kitaorg.. aku bkn tao pasal service2 kete nih.. yg aku tao bawak jer kete tuh..hehe..
Dlm minggu nih tiap2 ari Liya cal umah.. xnak dok hostel katanyer.. fenin2 kpl aku.. berbagai reason yg Kakak (Liya) bg..

antaranyer..

1) Kena bangun 4 pagi setiap hari..klu tak.. alamatnyer lambat dpt bilik air
2) Kawan dia citer jumpe ulat dlm makanan kat dewan mkn..hehe..
3) Tak sempat nk basuh bj..hmm..anak aku mmg tak biasa basuh bj pn..pernah sekali dia bgtau terbasuh bj yang blm dipakai lg..hehe..
4) Homework untk subjek matematik xde..cikgu asyik bagi penerangan jer.. huhu..klu aku lg suker xde homework..ekeke..
5) Bdn dia berdaki katanyer cos tak smpt nk mandi lamer2.. aduhai kakak!...
6) Selalu kene allergic satu bdn.. ank aku yg nih memng alahan sejak kecik..

Actually byk g reason yg dia bg..tp aper yang aku dpt simpulkan kakak rs tak selesa tinggal di hostel.. aku n abang akan discuss elok2 ngan kakak ble kitaorang amik dia esok.. esok kakak mintak balik n lusa aku htr smuler ke hostel..apepn resultnyer.. aku tak kisah asalkan kakak dpt blajo dgn hepi walau dimanapn..


Kakak ngan Iddin..

Oklh.. kpl aku dh pusing nih..lama sgt mengadap pc.. so jupe g t.. bye..

Februari 09, 2009

Kakak blk umah jap...

Salam.. pg nih aku ada mood ckit nk post smthg.. abg blk Tganu dgn flight 730pm smlm.. tinggallh aku 4 berank kt umah.. pg nih plak lebih kurang kul 930am aku nk amik kakak dr hostel..
Mlm td kakak call bgtau xmau dok hostel lg... huh! gimana ya?...xpelh ble dia blk nati kene discuss bebaik what's d prob...
Mlm td aku post scrapbook..heheh..dgn berbangganyer aku tepek kat blog nih..perasan ler tuh!..hahaha.. 1st time wat rs srnk plak.. next time nk wat lglh..hmm..
Breakfast pg nih aku wat capati tau.. doh wat sndiri..nipn 1st time gak.. mintak2 jadiklh.. sbg kuahnyer aku pakai lauk semalam punyer..kari ikan bawal n sambal sotong.. nmpk smlm masa lunch ank2 aku suker ngan gulai tuh!!..
Jap g aku nk mandi..hihi..lum mandi g.,.. maklumler cuti Thaipusam nih.. maka aktiviti sumer jd slow..hehe..
K r nati lmbt plak nk amik kakak..mrh plak nati dia.. k chow dlu...yo!!

My family scrapbook...

Click to play Sweet Family
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Make a Smilebox scrapbook

Februari 03, 2009

Pagi yang suram..

Salam...apesaler pg nih aku malas tul... tp tgrk plak nk post smthg..even xde idea nk citer pe...hmmm..
Skjp g nk siapkn Iddin g skh...aku tgk dia cam mls jer.. agaknyer mlm td tido lewat...tu kt dpn tgh hisap jari..dh habit sejak baby...
k r..t lmbt plak... conti smuler lain kali... chowww!!!

Blog frens

 
Real Time Web Analytics