Halaman

Teman Tersayang

Terdapat ralat dalam alat ini

Mei 13, 2008

Tudung Kakak dah siap

Hari nie aku dapat menyiapkan tdg k3 sepnhnya... kesimpulannya aku rasa kurang menarik kerana aku rasa kaler coklat tue untuk ranting tu x sesuei... septtnya aku pilih warna y lmbut ckit.. xpelah.. br blajokan so blajo dr kesilapan..
Next time buat dh tau cane pilih warna...
Mingu nie aku bz.. dgn jaitlah, ank2 aku smue exam tmsklh Iddin.. aku xtaulah ape y dia jwb..almaklumlh br 4 thn aku dh sekolahkan.. apepn.. bior expose ckit dgn dunia luar..xdelh tkt ble msk standard 1 nati..
Aku br lps kene dmm disbbkn jangkitan kuman di bahagian tekak..mgu lepas bengkak dibhg kiri tekak,dmm 3,4 ari.. mgu nie bengkak dibhg kanan plak..cpt2 aku g klinik.. Doc bg ubt dmm,antibiotik,tahan sakit n vitamin...bulan lps aku kene dmm campak..issh! Rasanye aku nie kurang makan vitaminlah..bkn xde vitamin,cuma aku nie mls ckit nk telan pil..(kene BERUBAH!)..
Washing machine aku plak problem dr smlm..ble lepas basuh, air xleh kuor dr hos blkang..tpakse aku kuorkan air dr aku hose dpn...ble rinse pn cam tu.. kene kuorkn air dlu br leh spin... hmmm... jenuh gak aku kuor msk umah tgkkn dia (washing machine tu aku ltk kt luor umah...)
Hmm.. aku boring sebenonye..rsnye tido lbh baik...esok pn nk bgn awal....
So,jupe g ...nite!

Mei 10, 2008

Tudung Sulam Benang 4 Kakak

Arie ni gak aku muler wat tdg sulam benang untuk kakak. Tdg nie nk pakai masa Ise (adik Ipar) kawin kat Ipoh 16hb nati.. dah siap dalam 20%..tp aku xde digital camera nk amik gmbr..kene tgu hubby balik dulu..
Tdg ni aku wat design sendri... kaler terang2,maklumlah utk bebudak kan cantik warna2 terang...harap2nye ble siap nati..nmpk cantik..
Aku pilih tudung berwarna putih.. rantingnya aku gunakan benang cross stich kaler coklat tue,untuk daun kunig kehijauan dan untuk bunga kaler pink, purple dan kuning..
Baju kurung kakak kaler coklat tue backgroundnyer...
Untuk menghasilkan corak bunga tu aku gunakan teknik 'french knots'...hasilnya?...lawa jugak...
Aku dah lama x pegang sewing machine.. mlas ler pulaknyer...time bulan posa br aku bz menjait bj kurung utk family..sampi lewat mlm br tido.. kekadang sambung lepas sahur.. aku x amik tempahan memandangkan aku pn x punyer byk masa.. kekadang emak n linda (kakak aku) ada gak tempah selai 2...
Aku x pandai buat bj kebaya..klu nk pakai bj kebaya aku kene tempah kt cina dpan...
tau2 ajelah herge dia bape...hmmm..
K ah, aku dh mengantuk sgt2 nie.. iman n Lisa tengah mkn mi kari.. lapo cuz lama sgt dalam bas td... nmpak cam seronok jer dpt g Putrajaya...
So... jupe lagi next time...bbai..

My family 2

Hmmm...actually lisa n eiman ada trip g Putrajaya ari ni...tmpat tuition doranglah buat.. so, dijangkakn kul 830pm sampai...tp dah kul 915pm xsampi2 g..rupe-rupenye jamm teruk kan jalan Templer Rawang..maka sha pun balik dlu..malah nk tgu lama2 kat seklah dorang...smpt gak pusing2 psr mlm td...
Balik umah tgk adik dh tido..kakak(liya) plak tgh study...kakak UPSR taun nie...dia yang exam, sha plak y x senang duduk..



Muhammad Iddin...anak bongsu Sha...



Mallisa..anak ke tiga sha...



Muhammad Eiman..anak yg tengah...


Kakak (Liya Kamilia..)anak sulung Sha..

4 orang nielah teman berbicara dan pengubat kesunyian sha menghdpi hari2 yang mendatang.. semoga anak2ku mnjadi insan yang berguna kelak.. Berkati dan redhailah hidup kami Ya Allah!..Amiiin..

My family

Salam.. nie kali nk citer pasal family sha...keluarga sha xlah bsr sgt...hubby sha , Basry dan 4 org cahayamata, Liya Kamilia 12 thn, Muhammad Eiman 10 thn, Mallisa Sufiah 8 thn dan yang bonsu sekali Muhammad Iddin... inilah pengarang jantung dikala sha kesunyian apabila hubby Xde... Hubby duk kat Trenganu sanen... maklumlah kerja site selalu pindah2... nk ikutkan sepanjg perkahwinan kami, dah 7 x berpindah randah.. mmg penat...



Ini hubby yang tercinta...

Sori kene quit jap...jupe g..

Mei 08, 2008

Sulam Benang

Salam.. dh lama xdpt nk update blog nie.. bz tul dengan ank2.. masing2 buat sha pening kepala.. 4 orang bukannya ramai sgt tp mengalahkan 10 beradik dia punye ragam...
Hari ni sha nk citer sha dah menyiapkn selai tudung bawal dengan sulam benang y sha wat sndiri...hmmm.. cantik gak! tp , sha x dpt nk tunjuk kat cni...coz abg x sempat nk amik gmbr..xpelh lain kali..
Sha wat tdg sulam tu 1 minggu br siap..almaklumlh masa xbyk...ada ckit2 terluang tu trus amik jarum n benang...
Seronok sbnrnya menyulam benang nie, design sendiri, thrill gak...
K ah.. jap g sha nak g amik ank dari sekloh agama... next time sha nak citer sdkt sbyk tentang my family.. xdelh bsr sgt family...k jupe lg.. klu smpt ptg nie ada masa sha citer g...bbai..

Blog frens

 
Real Time Web Analytics